GAMING

 


På denne side kan du læse om vores gaming:

Vores gaming er en populær aktivitet. Her er der plads til alle. Alt fra Minecraft til CS GO 2 til Just Dance til blot at hygge sig med vennerne er der plads til.

Alle spil er gennemgået af personalet og vurderet egnet til vores medlemmer – klubberne i Aalborg har et tæt samarbejde og vi udbyder stort samme spil. Vores udgangspunkt er altid fællesskabet og inklusion som er passende. Dvs at GTA V og Call Of Duty serien eksempelvis ikke er en del af vores tilbud, men CS GO 2, Fortnite, Quake Champions, Apex Legends samt The Sims 4 og Just Dance er for at nævne nogle få. Vi er der hvor børnene er og vores børn har en stor del af ansvaret for, at vi tilpasser os gaming verden.

Der er altid personale til stede i vores gaming. Vi har stor fokus på den gode gamer hvor vi arbejder med nogle få men klare regler:

DEN GODE GAMER:

  • Afspritter hænderne (særligt i vintertiden)
  • Bestiller tid hos en voksen
  • Overholder sine aftaler – også med sine forældre!
  • Hacker, troller og håner ikke og respektere hinanden
  • Køb/salg/bytte skin/loot boxes mv behøver man ikke
  • Råber og bander ikke
  • Behandler udstyret ordenligt
  • Og den vigtigste: har et godt humør og har det sjovt

Vi har stor fokus på hvilke spil vi tilbyder vores medlemmer. Vi ser PEGI som vejledende, og går derfor ikke slavisk efter den. Derfor har vi brug for jer forældre, og grunden til at vi laver en kontrakt mellem klubben og jer forældre.

Ingen kender jeres børn bedre end I gør og ved hvad de er klar til. Som forældre er man altid velkommen til stille nysgerrige spørgsmål. CS GO 2 er et godt eksempel hvor man som forældre kan være usikker.

Er man som voksen helt noob kan man altid komme i vores gaming og få en time og lærer hvad spillene er og hvorfor vi har udvalgt spillene til vores unge.

Klubben har kontoer til alle vores spil, men de unge kan også benytte deres egne kontoer – dog på eget ansvar

UNGE MED RESSOURCEPLADS

Der er selvfølgelig også plads i vores gaming til vores unge som kræver lidt ekstra. Vores uddannet personale vil hjælpe vores unge med at kunne lykkes i gaming i samarbejde med vores faste personale og hjælpere. Vi har opbygget en god erfaring med unge med en ressource plads så vi lykkes bedst muligt i vores fællesskaber.

Der kan eksempelvis laves faste aftaler om faste maskiner på faste dage så vores unge føler sig tryg.

HJÆLPERE I VORES GAMING

Vi har altid hjælpere i vores gaming. Hjælpere er unge som har en særlig interesse for gaming som besidder en teknisk viden indenfor spil og hardware som de giver videre til vores øvrig medlemmer. Vores hjælpere er nøje udvalgt fordi de socialt er gode forbilleder for vores unge.

En hjælpere kan eksempelvis hjælpe nye medlemmer hvordan en PC eller konsol virker, vise hvordan et spil skal spilles, eller hjælpe med at opdatere vores maskine og logge ind på vores forskellige kontoer. Vores hjælpere er også en del af planlægningsholdet når vi holder Lan party’s. Unge inddragelse er en meget vigtig værdi i vores gaming.

LAN PARTY/GAMING AFTEN

Man kan ikke have gaming uden Lan Party/gaming aften. Vi planlægger og udføre vores aktiviteter sammen med børnene. Vi gør også brug af frivillige så har du som forældre lyst til at hjælpe så spørg personalet når vi afholder Lan Party/gaming aften.

 

MENTAL SUNDHED I GAMING

Vores gamere kan typisk bestille en times gaming ad gangen for derefter at komme ud og bevæge sig i vores andre aktiviteter.

Vi har stort fokus på at man overholder sine aftaler med familien. Oplever vi unge som ikke overholder aftaler tager vi en dialog med den unge og familien hvordan vi kan lykkes.

Vi har ydermere et fokus på hvordan vores unge reagere på spillene. Kan vi se en ung blive frustreret over Fortnite tager vi en snak om det er hensigtsmæssigt og tilbyder andre spil som vi ved vores unge får en bedre oplevelse med. Et eksempel kan være at vise dem Eurotruck simulator spillet som er ren afslapning som fungere fantastisk når man vil koble af.

Vores mål er at lave forløb som forbindes direkte med spil. Mellem klubberne har vi og er ved at planlægge kampe og turneringer i CS GO 2. Her er det oplagt at lave forpligtende forløb med træning både i spillet, men også mentalt og fysisk i vores sal eller motion.

VORES HARDWARE

Vi har 15 PC’er samt to Playstation. Vores netværk er opgraderet til at kunne køre mange maskiner på samme tid til fx et lan party.

Unifi Controller

SOCIALE MEDIER

Internettet er en stor del af vores medlemmers hverdag. Vi har stor fokus på hvad der sker online, og vil vejlede vores unge i at være online på de sociale medier. Særligt pigerne bruger meget tid online som kan skabe utryghed. Personalet deltager i kurser og foredrag for at holde sig opdateret løbende. Vi er pt i proces sammen med UniCEF at blive Allright klub hvor der er særligt fokus på de sociale medier.

DIGITAL WORKSHOP

Vores børn er fantastiske til at bruge de digitale redskaber. På deres tablets/mobiltelefoner kan de lave videoer som krævede dyrt udstyr, og stor viden og erfaring for blot få år siden.

Vi har personale som har kompetencer i hjemmesider, video og foto. Vi har Adobe pakken som blandet andet indeholder Photoshop, Lightroom Premiere, InDesign mf som de unge kan bruge eller få undervisning i.

Adobe pakken

Adobe pakken


Se vores video om vores gaming rum på YouTube


ÅBNINGSTIDER I VORES GAMING:

FRITIDSKLUBBEN:
Mandag 13.30-18.00
Tirsdag Lukket
Onsdag 13.30-18.00
Torsdag Lukket
Fredag -13.30-18.00

UNGDOMSKLUBBEN:
Mandag efter aftale
Tirsdag 19-22
Onsdag 19-22
Torsdag 19-22
Fredag lukket

FERIER:
Åben efter behov. Se vores sociale medier og ALUA.


Dan Riis & Daniel Benner Nielsen er ansvarlig for Gaming, Sociale Medier og Digital Workshop


Daniel

Dan