PEGI


PEGI er en fælles EU standard. Formålet er at give køberen af spil en viden hvor spillet er aldersmæssigt. Står der eks. PEGI 12 er det anbefalet at brugeren er 12 år eller mere for at spille det, men det er vigtigt at understrege, at det er en anbefaling som tager udgangspunkt i laveste fællesnævner ud fra nogle værdisæt, som ikke tager højde for alle aspekter i spilleverden.

Det er også vigtigt at understrege at PEGI er en EU standard, og ikke en Dansk. Det betyder at nogle værdier som sættes meget højt i et andet EU land ikke nødvendigtvis sættes højt i Danmark som eks. sprogbrug eller online indenhold.

Der arbejdes på at enten fjerne PEGI standarden, eller få den omskrevet så den er mere tidssvarende. På Fritidscentret Højvang bruger vi PEGI som vejlendende. Derfor vil man i nogle tilfælde kunne finde PEGI 18 i vores spil udvalg.

Når PEGI er mindre vigtig for os, er det fordi vi arbejder i anden kontekst end PEGI er målrettet mod: Nemlig eSport, mens PEGI har udgangspunkt med forældre i fokus.

Counter Strike: Global Offensive er PEGI 18 (17 år i USA). Når vi vælger at tilbyde vores medlemmer netop dette spil, er det fordi det er et af verdens største eSport spil. Det rammer spot on de værdier som klubben sætter højt: Fællesskab, sammenspil og strategi, og ikke som andre ser det: Vold, terror og blod. Nogle af grundende til CS GO er PEGI 18,  er fordi det er et online spil med muligheder for at købe, eller komme i kontakt med uheldige personer.

I klubben spiller vi hovedsageligt på lokal server. Dvs at vores børn kommer i meget lidt kontakt med online spillere i verden – men mod hinanden i vores eSport. På sigt vil vi spille online kampe mod klubberne i Aalborg. Vi spiller for tiden mod FC Vesterkæret med stor succes. Det er vigtigt at understrege, at der altid er personale tilstede i vores eSport, som træder til hvis vores medlemmer udviser en uheldig adfærd.

Minecraft kender vi alle. Det er PEGI 3 og suverænt det spil i klubben der har givet flest udfordringer. Det er vi ikke alene om at opleve. Her tager PEGI ikke højde for et vigtig element: mobning. Mange børn bruger timer og dage på at bygge en verden som kan ødelægges på få sekunder.

World Of Tanks er PEGI 7. Et krigsspil som gælder om at skyde hinanden i stumper og stykker. På mange måder et meget voldeligt krigsspil og kan virke malplaceret, at det ikke har en højere PEGI ranking.

Disse få eksempler er hvor vi mener PEGI er forældet og grunden til at vi ser PEGI som vejlendende.

Har du spørgsmål omkring et spil er du meget velkommen til at kontakte personalet. Vi tager gerne en dialog omkring spillene.

Læs mere om vores spil HER

Læs mere om PEGI HER