SPORT


På denne side kan du læse om vores sports aktiviteter på Fritidscentret Højvang.

Børn og sport er en rigtig god kombination. Det er der mange gode grunde til. Sport fremmer børns fysiske udvikling, det styrker deres personlighed, sport er med til at give en sund livsstil og gavner samtidig det sociale samspil med andre børn.

På Højvang har vi nogen rigtig fine udearealer. Der er en stor plæne, hvor vi kan spille forskellige boldspil. Der er en skaterampe, der bruges flittigt til skate, løbehjul og leg. Der er ligeledes en multibane. Der for uden er der en nyetableret forhindringsbane til et-hjulet cykler – og som er bygget af vores egne medlemmer. På en kuperet bane kan der cykles på BMX.

Indenfor har vi en sal, der bruges til forskellige sportsgrene og cirkusaktiviteter.

Ved valg af aktiviteter forsøger vi at tage udgangspunkt i, hvad børnene er optaget af og hvilke aktiviteter, der er populære hos børn. Samtidig forsøger vi også at udfordre børnene med sportslige aktiviteter de ikke er vant til. Der er et ugentligt program med de forskellige aktiviteter. Det kan ses på tjek-ind tavlen.

Salen bliver også benyttet til forskellige arrangementer året igennem.

På fritidscentret er der også et motionsrum, som især bruges af vores ungdomsklubmedlemmer.

Motionsrummet benyttes også af børn i fritidsklubben, under kyndig vejledning af voksne. Der er fokus på at børn ikke bruger vægte og maskiner med stor belastning. Der i mod laver vi øvelser, der styrker børnenes balance og udholdenhed.

Sport på Højvang omfatter også ture til svømmehallen, besøg i andre skatemiljøer, cykelture mm.