BRUG AF SOCIALE MEDIER

 


Kære forældre.

Vi er i en digital tidsalder som, de færreste havde forestillet sig for blot ti år siden.

På godt og ondt har vi fulgt, og støttet vores medlemmer bedst muligt med en positiv tilgang til de sociale medier, som er vores børn og unges måde, at kommunikere på anno 2017.

På få år, er vi gået fra SMS til Facebook, snapchat og nu Instagram hvor de to sidstnævnte, er hvor vores unge er. Det giver en lang række fantastiske muligheder, men desværre også en lang række faldgrupper, som vi prøver, at guide vores unge igennem efter bedste evne.

Den seneste tid har vi observeret, at der bliver livestreamet (direkte video) mere og mere i klubben. I Danmark har vi persondataloven. Den indeholder en række tiltag, som skal beskytte borgerne mod offentliggørelse af ens oplysninger (eks. billeder/video/informationer). Kort betyder den, at du skal have tilladelse af personen du ønsker at offentligøre.

Som ung kan det være svært, at forstå hvorfor man ikke bare må livestreame når nu hesten ”Bobo” på Byggeren er super nice, men groft sagt skal man spørge personerne omkring hesten som medvirker, om man må livestreame/tage billeder.

Vi, på Fritidscentret Højvang, vil ikke begrænse vores unge, men guide dem og oplyse dem om netop loven, så de ikke ender i konflikt med loven, som flere og flere desværre gør.

Derfor vil vi opfodre jer forældre om en positiv dialog med jeres børn om brug af de sociale medier og hvad persondataloven siger således, at vi kan drage fordel af alle de spændende muligheder de sociale medier netop giver os – med god samvittighed.

Er I, som forældre, nysgerrige på en bedre viden om de sociale medier og persondataloven, er I velkommen til at kontakte vores IT og Medie ansvarlige, Dan Riis.

Bedste hilsner

Fritidscentret Højvang.

Link Datatilsynets Persondataloven