Lederen har ordet

Kære alle

Så faldt de første dråber regn, og hold da op hvor vi også på Højvang trængte til lidt vand. Planterne gispede efterhånden lidt, og støvet fra ridebanen når ungerne red, kunne ligne noget fra en scene i en cowboy film.

Nu kalder ferien snart for store og små, men Højvang holder i sædvanlig stil åben hele sommeren, og ser også frem mod det nye store kuld 4 klasse børn, som starter efter sommeren. Nogle nærmer sig de 14 år og går fra fritidsklubben op i ungdomsklubben, for at tilbringe deres klub tid med vennerne her om aftenen.

Ledelse og personale sidder og arbejder med en ny skabelon for vores aktiviteter. Vi vil sikre mangfoldighed og forudsigelighed, men vi kan naturligt ikke gøre alt hver dag.

Den gode stemning, det gode sunde liv, relationerne med hinanden og de nærværende pædagoger, vil dog stadig præge vores hus.

Samtidig er vi i højere grad en del af skole samarbejdet. I næste skoleår vil Peter K og Helle være aktive i samarbejdet på Højvangsskolen, og oveni det, vil der som tiden går forsøges nye veje i vores samarbejde med skolerne i lokalområdet. Vi kan ikke undvære dem, og de kan ikke undvære os.

På Højvang lancerer vi også eSport (gaming), og en digital workshop med start fra medio august. Vi ved at en del børn og unge bruger meget tid på dette, men alene med sig selv på børneværelset. De sociale medier er også et punkt vi har fokus på efter sommerferien fordi det fylder mere og mere i vores unges liv.

Vi vil lave nogle fællesskaber der modvirker isolation og ensomhed, samt medvirker og inspirere til også andre aktiviteter.  Det bliver så godt, og hvem ved om man som gamer boy måske også kunne få lyst til at lave lidt Cross fit, ride, spille høj tråd, eller køre på en et hjulet cykel – eller noget af alt det andet der foregår i løbet af ugen eller året. Et rejsehold anno 17 er også foreslået, og jeg er personligt klar, og ved fra dialog med nogle af de unge, at det er de også.

En gang imellem siger vi farvel til børn og unge der forlader os, og vi har også sagt farvel til et par kære kollegaer. Susanne der i de sidste tre år har været afdelingsleder for FK og SG, har valgt nye græsgange i sit arbejdsliv og stopper her efter sin ferie d. 30.6. Vi genopslår Susannes stilling i august mdr. da der var for få om buddet i første ombæring.

Vi takker Susanne mange gange for indsatsen. En stor tak skal der også lyde til Camilla og Emilie som begge har haft få, men gode kvalitets timer på Højvang, i det kreative og som hjælp til cirkusaktiviteten. De skal nu hellige sig skolebænken for at gøre hvert deres studie færdigt.

En tak skal der også lyde til vores ledelse og konsulenter i Center for Tværfaglig samarbejde, som vi er en del af – en tak til Headspace og Broen og i øvrigt til alle de som har bistået i den gode sags tjeneste.

En kæmpe stor og speciel tak til de hjælpere og frivillige, som har bistået gennem hele året og senest i forbindelse med vores arrangement Tre dage til hest, var på arbejde i døgndrift – det er så flot.

Jeg vil gerne ønske alle en god ferie, når den står for jeres dør. Tak til jer (til tider larmende) unger, jer forældre og ikke mindst personalet, for den sæson vi er på vej ud af.

Den gode nyhed er, at det bliver endnu større, bedre og mere nærværende i den kommende sæson.

Husk:

Ris og ros modtages altid meget gerne fra alle – store som små. Det er vores børn og unges klub, i vores lokalområde, som vi sammen skal stå vagt om, passe på og delagtiggøre os i.

Herfra bliver der lyttet og reflekteret, og jeg tænker en del af de input, allerede kan ses når vi starter op igen, efter en velfortjent sommerferie.

På vegne af Fritidscentret Højvang, ønsker jeg igen en rigtig god ferie til alle. Glæder mig til at se jer og alle de mange nye forventningsfulde 4 klasser efter sommer.

Bedste sommerhilsner
Henrik Leth-Nielsen

Henrik L. Nielsen | Centerleder |hln-fb@aalborg.dk | 9982 3471

Henrik L. Nielsen | Centerleder |hln-fb@aalborg.dk | 9982 3471