FOKUS PÅ UNGES TRIVSEL


UGEAVISEN SVENSTRUP om dialogmøde på Fritidscentret Højvang

Fritidscenter Højvang dannede mandag 6. november rammen om et dialogmøde om børn og unges trivsel i Svenstrup og Godthåb.

De debatlystne deltagere kom fra Svenstrup Samråd, Godthåb Samråd, SGIF, Midtby-Sjakket, Svenstrup skole, Højvang skolen, Lyngbjerggård skolen, SSP, Familiegruppen SV, Dansk Flygtningehjælp, UU-Aalborg, samt et mindre antal unge af centrets brugere.

Der var sat to emner til debat: “Hvordan man er ung i det offentlige rum?” og “Hvordan vi i samarbejdet kan skabe attraktive miljøer for børn, unge og voksne”.

Deltagerne, der både hvad angår lokalkendskab og faglighed var godt repræsenteret, gik i gruppearbejde. Erfaringer, oplevelser og forslag blev udvekslet, konkluderet og nedskrevet på det store flipover papir.

Under tilbagemeldingerne blev bl.a. nævnt:

Der bør skabes et centralt beliggende område i Svenstrup, hvor de unge kan være sammen. Opholdsstederne skal være tiltalende og hyggelige. Få de unge til at snakke sammen på tværs af alder og grupperinger. Ungdomsskolerne burde være bedre til koordination af deres aktiviteter. Emneuge evt. med et tema som de tre skoler formulerer. Afholde et folkemøde for unge.

Være med til at projekterer og opstarte et ungested. Unge samles fredag aften på alternative steder, fordi ingen klubber har åbent. Opret et ungeråd, samrådet vil gerne byde ind. Skabe bro mellem det organiserede og det uorganiserede.

Aftenens mødeleder Pedja Predrag Jovetic rundede dialogmødet af med nogle opsamlende betragtninger om Højvangscentrets opgave og muligheder som samlingspunkt for det fremtidige arbejde. De mange input, der i løbet af mødet var fremkommet, overdrages nu til en arbejdsgruppe, som vil fremlægge konklusioner og foreslå fremtidige initiativer.

LINK TIL ARTIKEL